Kunstgezinnig

Mieniemies

Leuk om te krijgen, leuk om te versturen en oh zo leuk om te maken! 

Het is een klein schilderij, ingelijst in een tweedehands lijst. Ze hebben vrolijke kleuren en zijn geïnspireerd door de natuur.

Met een Mieniemie heb je een betaalbaar en uniek kunstwerk om je huis mee op te fleuren.

En heb je zelf geen ruimte voor een Mieniemie in je huis? Doe hem dan cadeau! Met een Mieniemie kom je super origineel en uniek voor de dag.

 

Zo kwam ik op het idee:

Mieniemies zijn ontstaan uit vellen beschilderd papier. Die leken toen geen doel te hebben. Weggooien was echter geen optie.

Op een dag besloot ik om in deze vellen papier te gaan knippen. Al snel kwamen daar ronde vormen uit. Een vorm die bij mij intuïtief ontstaat en in al mijn werk terug te vinden is. Rond staat bij mij voor oneindigheid, eenheid en kracht.

Tweedehands lijstjes had ik al in overvloed door mijn vele bezoeken aan tweedehands winkels en rommelmarkten. En nu gebruik ik ze dus voor mijn Mieniemies. Ze hebben vaak al een heel leven achter zich en een hoop meegemaakt.
Een oude lijst geeft zoveel meer sfeer dan een spiksplinternieuwe. Althans, dat vind ik. Het maakt het verhaal van dit kleine werkje helemaal compleet. Daarbij vind ik hergebruik belangrijk. Oude lijsten zijn er in overvloed. Ik geef ze weer een mooie, nieuwe functie en combineer ze met een met liefde gemaakt kunstwerkje!

De Mieniemie is dus eigenlijk een resultaat van mijn geëxperimenteer, creatieve intuïtie en mijn voorkeur voor hergebruik van gebruikte materialen.

 

WAAROM DIE NAAM

De naam Mieniemie (niet te verwarren met de muis uit Sesamstraat), is ontstaan uit de volgende dingen:

  • De film Austin Powers (1997). Eén van de hoofpersonages uit deze hilarische film is de kwaadaardige Dr. Evil, die wordt vergezeld door zijn enigszins mislukte kloon: Mini-me. En deze Mini-me is voor mij veruit het grappiste personage uit deze film!
  • De Mieniemie is klein van stuk, een mini-kunstwerkje.
  • De Mieniemie komt van mijn hand, in dit werk zit altijd een stukje Janneke.

Kortom: Een klein schilderij, met daarin een klein beetje van mijzelf verwerkt = een Mieniemie!

Foto Mieniemies

Deze Mieniemies zijn te koop in de webshop!

Mieiemies
Mieiemies
Mieiemies
Mieiemies

Reviews

Ik ben zo blij met mijn Mieniemmie, het kadootje voor mezelf om te vieren hoe fantastisch ik het in 2020 heb gedaan.

Dankje wel Janneke! 

Annemieke

Wij zagen deze Mieniemie tussen al jouw werken en waren gelijk verkocht. De kleuren, vormen en het knusse gevoel dat we erbij kregen – het past bij ons! Het staat prachtig in ons leeshoekje en we genieten er iedere dag van.

Dankjewel!

Ilse en Thalia

Stel hier je vraag!
Wil je contact?
Hoi, ik ben je graag van dienst. Maar het kan zijn dat ik momenteel met iets kunst(ge)zinnigs bezig ben. Ik beantwoord berichtjes altijd z.s.m. en zeker binnen 24 uur. Waarmee kan ik je helpen?