Blog

Het Ontstaan van het schildervrij retreat

Deel 1

Je zal maar een hoofd hebben dat zo goed als altijd aanstaat. 1tje die 10x harder praat dan die kleine blije cheerleader die er ook is maar zich verstopt achter een of andere hersenkwab… Een hoofd waar je automatisch naar luistert en in blijft redeneren, analyseren, bedenken (vooral beren), risico’s inschatten, doelen stellen, latten leggen, plannen maken om te kunnen voldoen aan verwachtingen en hoge latten. 

Nou, ik heb dus zo’n hoofd… Hoezee of toch nee… want een beetje van dit alles is natuurlijk geen enkel probleem maar als je erin blijft hangen, zoals een plaat die op repeat staat… Nah, niet zo tof! Ik persoonlijk krijg daar namelijk chronisch aangespannen bilspieren van oftewel stress met als extraatje chagrijnigheid. Waar ik dan naar verlang = VRIJHEID! 

Een ander plaatje

Door te schilderen, zoals ik dat op geheel eigenwij(s)ze doe, kan ik die plaat stopzetten. Het is een soort speeltuin ervaring. Alles mag en kan dan; The sky is the limit. Zonder voorbeelden hoe het moet worden (dus technisch gezien kan je niet falen. Een fijne bijkomstigheid voor de perfectionist) en zonder plan. Alles komt puur uit jezelf en dat geeft de meest bijzondere verrassingen. Dingen, vormen, beelden die je nooit had kunnen bedenken ontstaan als vanzelf – schatkisten noem ik ze. Door te schilderen komt die kleine blije verstopte cheerleader tevoorschijn. Ze moedigt mij aan, zet een ander plaatje op en doet een vreugdedansje. 

Grote mensenleven

En dat werkt ook door in mijn dagelijkse leven. Het brengt me in het hier en nu en dicht bij mijzelf. Het geeft weer ruimte om de dingen anders te bekijken. Het geeft lucht! En dat is heerlijk, verhelderend, relativerend, ontspannend, hilarisch met tijden en oh zo nodig in het serieuze en verantwoordelijke grote mensenleven.

Ik word er vrolijker, liever, gelukkiger, grappiger (vind ik) van en lach een heel stuk meer en dat is mooi want ik hou enorm van lachen. Niet gek dus dat leven als kunstenaar mijn grote droom is en ik hiervoor mijn veilige baan/praktijk als kinderoefentherapeut heb opgezegd!

En eerlijk zullen we alles delen

Uit dat grote verlangen naar vrijheid (van dat hoofd) zijn de SchilderVrij Retreats ontstaan; Een plek waar ik deze speeltuin met jou deel. Een plek waar jij uit je hoofd mag komen om op avontuur te gaan naar jouw onontdekte schatkisten en cheerleader. Geheel verzorgd. Dus je hoeft echt even aan niets te denken.
Ik durf namelijk te wedden dat er veel meer mensen zijn met zo’n hoofd en verlangen als ik.

Meer weten over deze retreats? Je vindt het hier.

Stel hier je vraag!
Wil je contact?
Hoi, ik ben je graag van dienst. Maar het kan zijn dat ik momenteel met iets kunst(ge)zinnigs bezig ben. Ik beantwoord berichtjes altijd z.s.m. en zeker binnen 24 uur. Waarmee kan ik je helpen?