Blog

Evalueren maar

Het is tijd voor een tussenevaluatie! Even de balans opmaken na de eerste 4 maanden in het nieuwe bedrijf en beroep want jeetje, wat gebeurd er veeeel en wat is het anders! 

Op naar een nieuw avontuur!

31 december j.l. was mijn laatste dag op mijn eigen praktijk als kinderoefentherapeut. Dat hoofdstuk is afgesloten. Tijd voor het nieuwe avontuur. De kunst!

En dat is precies wat het is; een heel groot nieuw avontuur.

Ik heb een nieuwe jas

Het voelt een beetje als een nieuwe jas, kwam ik met een vriendin achter. Die van kinderoefentherapeut was veilig geworden maar niet zo shiny. Ik wist wel precies hoe hij werkte, zat behaaglijk en had jaszakken gevuld met ervaring. Nu heb ik een nieuw jasje aan; deze staat goed (vind ik) maar is best opvallend. Ik weet nog niet helemaal waar de zakken zitten en hoe je ze het beste kan gebruiken. Deze jaszakken zitten vol met houtjes die ik heb gevonden langs de Waal en heel af en toe een beetje ervaring. Hij is echt ontzettend mooi, past helemaal bij mij maar ik voel me er nog niet altijd senang in. 

Daarbij is dit nieuwe avontuur ook confronterend. Ik kom mezelf vaak tegen met mijn valkuilen. En in die valkuilen ben ik de afgelopen maanden al aardig wat keren gevallen. Niet erg (nou ja, leuk is anders) want ik wist van tevoren dat dit zou gebeuren. Ik probeer het maar te zien als een soort spier (oude beroepsdeformatie) die ik train. Eentje die er voor zorgt dat ik ooit over die kuilen kan springen of dat ik er sneller uit kan klimmen.

En wat mis ik die kinderen zeg. Die leuke vrolijke momenten, de ontwapenende, eerlijke, soms hilarische gesprekken. De moppen, het spelen, het contact. Het is een stuk stiller geworden.   

Ondanks dit heb ik het ontzettend naar mijn zin. Ik leer heel veel nieuwe dingen, mensen, mezelf en heb absoluut geen spijt van mijn keuze. 

Plan de campagne

Kleine stapjes blijven zetten zodat ik vanzelf een keer ga shinen in die nieuwe jas.  
Die spier blijven trainen zodat ik verder kan springen en sneller kan handelen wanneer er valkuilen naderen.
Vooral niet vergeten te genieten van alles, van wat er wel lukt en al gelukt is.
Heerlijk blijven schilderen, maken, doen en…

Blijven spelen!

Stel hier je vraag!
Wil je contact?
Hoi, ik ben je graag van dienst. Maar het kan zijn dat ik momenteel met iets kunst(ge)zinnigs bezig ben. Ik beantwoord berichtjes altijd z.s.m. en zeker binnen 24 uur. Waarmee kan ik je helpen?