Een blog schrijven…?

Ik dacht waarom ook niet? Het lijkt op iets wat ik al jaren doe in de ochtend. Dat zou ik nu ook kunnen delen met anderen. Maar ja, waarom zou je dat in godsnaam doen?

(Bijna) elke ochtend schrijf ik voor mezelf 3 pagina’s in een boekje. Iets wat ik heb overgenomen uit het boek ‘The artist way’ van Julia Cameron. Een soort dagboek maar dan anders. Het is het eerste wat ik al jaren doe als ik opsta. Wat ik opschrijf? Gewoon, alles wat er in mijn hoofd rondspookt. Elke ochtend zit ik dan, in mijn pyjama meestal met een glas water, te schrijven aan de eettafel (voorheen op de bank maar die is er niet meer…vertel ik je in een andere blog wel waarom). Een vast onderdeel van mijn ochtendritueel. 

Alles opschrijven

3 pagina’s lijkt veel maar eerlijk gezegd is het vaak eerder te weinig. Ik schrijf namelijk echt alles op, zonder er al te veel bij na te denken. Soms valt er een kwartje, heb ik een aha Erlebnis, een eureka moment en dat is superrr! En soms, nou eigenlijk meestal, gebeurt dat niet. Dan heb ik in ieder geval mijn hoofd leeg kunnen maken. 

Een leeg hoofd is hard nodig!

Vooral nu met deze, voor mij, enorme switch in werk/bedrijf. Dat hoofd zit namelijk vaak vol met ideeën, met dingen die ik moet doen, niet mag vergeten, herinneringen, allerlei indrukken, vragen, stomme dingen, leuke dingen, verhalen, grapjes en ga zo maar door. Ze willen dan graag allemaal even de aandacht hebben. Dat werkt alleen niet echt efficiënt. Schrijven helpt om alle indrukken en gebeurtenissen van de afgelopen tijd even te laten bezinken en op een rijtje te zetten. 

De 1ste

Afgelopen week kreeg ik na het schrijven een sterke behoefte om mijn gebeurtenissen te delen. En dus is hier mijn eerste verhaaltje (blog, ik vind verhaaltje een leuker woord hiervoor). Waarom dan?
Voor mezelf; om mijn hartje te volgen, om te delen (wat ik best lastig vind) waar ik allemaal mee bezig ben, wat ik meemaak in dit spiksplinternieuwe avontuur.

En voor jou; amusement? Kennismaking met mij? Wie weet inspireert het je? Geen idee, haal eruit wat er voor jou in zit!